ErdoÄŸan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etti…

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, yapılan kabine toplantısının ardından emekli maaÅŸlarına yapılan artışları açıkladı ve 2024’ü “Emekliler Yılı” olarak ilan etti.

ErdoÄŸan, emekli maaÅŸlarına yapılan zamları duyururken, özellikle memur emeklileri ile SSK ve BaÄŸ-Kur emeklileri arasındaki farklı artış oranlarından kaynaklanan rahatsızlığı gidermek amacıyla yeni bir adım attıklarını belirtti. Bu çerçevede, SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerinin maaÅŸlarına ilave yüzde 5 daha artış yapılacağını ifade etti. Böylece, SSK ve BaÄŸ-Kur emeklisi olanların Ocak 2024’ten itibaren yüzde 42,6 artışa sahip olacağını söyledi.

Erdoğan, Temmuz ayındaki artışlarla birlikte tüm emeklilerin yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklarını belirtti. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerin yıllık artış oranlarının eşitleneceğini ifade etti. Ayrıca, yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki dengesizliği gidermek için önemli bir adım attıklarını dile getirdi.

Erdoğan, sosyal devlet ilkesi gereği emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkaracaklarını müjdeledi.

Ayrıca, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 2024’ü “Emekliler Yılı” olarak ilan ederek, emeklilere yönelik alınan bu kararların bu yıl boyunca öne çıkacağını ve emeklilere yönelik desteklerin artırılacağını vurguladı.