Emekliler TÜİK’i protesto etti

Antalya ve Mersin’de emekliler, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını ve hayat pahalılığını protesto ederek, insanca bir yaşam talebinde bulundu.

Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını ve hayat pahalılığını Attalos Heykeli önünde protesto etti. Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi adına basın açıklamasını okuyan yönetim kurulu üyesi Bilge Torosoğlu, ülkenin emekliler, işçiler, köylüler, emeğiyle geçinenler açısından git gide dayanılmaz hale geldiğini ifade ederek, “Artık yeter.  İktidar bahaneleri bırakmalı, TÜİK’in yalan enflasyon hesaplarına sığınmaya son vermelidir” çağrısında bulundu.

Torosoğlu taleplerini ise şöyle sıraladı:

“* En düşük emekli maaşı açlık sınırının üstünde olmalıdır. Emekli maaşlarının Temmuz ayı artışı bu barem baz alınarak oransal artış yapılmalıdır.

  • İkramiyeler yılda 4 sefer ödenmeli ve asgari ücret düzeyinde olmalıdır.
  • Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınmalıdır.

  • Sağlıkta katkı payı uygulanmasından vazgeçilmelidir.

  • Emekliler arasında aylık bağlamada adaletsizlik ve eşitsizliğe yol açan uygulamadan bir an önce vazgeçilerek, aylık bağlama oranında 2000 yılı öncesi oranına dönülmelidir.  İnsanca bir yaşam başta emekliler olmak üzere hepimizin hakkıdır. Emekliler olarak insanca bir yaşam isteğimizden ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

MERSİN 

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi üyeleri de, emekli maaşlarına ek zam yapılması talebiyle Özgür Çocuk Parkı’nda eylem yaptı. Emekliler, eylemde hükümete kırmızı kart göstererek, insanca yaşanacak ücret istediklerini haykırdı.

Tüm Emekli Sendikası Mezitli Şube Temsilcisi Nihal Sırdaş, temel tüketim ürünlerine gelen zamlardan sonra emeklilerin yaşam koşullarının daha da zorlaştığını söyledi.