Ekvador’da bir hastaneyi ele geçirmeye çalışan 68 kiÅŸi tutuklandı

Ekvador’da, bir çete savaşının ortasında, bir hastaneye baskın düzenleyerek yaralı bir mahkumu kaçırmaya çalışan 68 kiÅŸi gözaltına alındı.

Olay, baÅŸkent Quito’nun kuzeyindeki Cotocollao bölgesindeki Pablo Arturo Suarez Hastanesi’nde meydana geldi. Polis, hastaneye giren silahlı kiÅŸilerin, bir çete üyesi olan ve bacağından yaralanan bir mahkumu kurtarmak istediklerini söyledi.

Polis, hastane personeli ve hastaların güvenliğini sağlamak için operasyon başlattı. Çatışma sırasında bir polis memuru yaralandı. Polis, hastaneye giren 68 kişinin tamamının yakalandığını ve silah, bıçak ve uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu.

Polis ÅŸefi Patricio Carrillo, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Bu, Ekvador’da yaÅŸanan en büyük çete savaşıdır. Bu suç örgütleriyle mücadele etmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Ekvador’da son aylarda çete ÅŸiddeti arttı. Ocak ayında, ülkenin dört cezaevinde meydana gelen isyanlarda 79 mahkum öldürüldü. Hükümet, olayların arkasında uyuÅŸturucu kaçakçılığı yapan çetelerin olduÄŸunu söyledi.