Edremit’te HDP’ye engel…

12 Nisan 2015 akşamı HDP Balıkesir Milletvekilleri tanımı yapıldı. Seçimlere parti olarak katılma karından bu yana hızla çalışmalarına başlayan ve adaylarını belirleyen HDP Türkiye’nin her yerinden aday gösterip bu adayları ile halkın ve seçmenin önüne çıkmaya hazırlanıyor. Bu tanıtım ve tanışma toplantılarından biri de Güre Antep Sofrasında yapıldı.

Balıkesir Milletvekili adayları, Marmara Bölge Temsilcileri, Balıkesir Eş Başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantı müzik eşliğinde devam ederken nedeni hala bilinmeyen bir şekilde Jandarma tarafından engellenmek istendi.

Çok sayıda Jandarma tarafından yapılan baskında, jandarmanın ağır silahları, toplantıya katılanlara doğrultarak baskın görüntüsü verdiği gözden kaçmadı. Bu engelleme girişimini 17 Nisan 2015 günü Edremit Cumhuriyet Savcılığına suç duyrusu olarak ileten Edremit İlçe Başkanı ve çok sayıda partili, Edremit Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında, HDP’nin seçim çalışmalarına yönelik bu türden baskıların demokrasiye ve seçimler gölge düşüreceği belirtilerek kınandı…