Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu tutuklandı

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla DoÄŸu çifti hakkında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve DiÄŸer Spor Müsabakalarında Bahis ve Åžans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalif” suçlamalarıyla soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Bu soruÅŸturma çerçevesinde, Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü tarafından gerçekleÅŸtirilen operasyon sonucunda 24 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüpheli Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi, 6 şüpheli ise Emniyet’teki iÅŸlemleri devam ediyor.

18 şüphelinin ifadeleri 4 saat boyunca alındı. Ä°fadelerin ardından Engin ve Dilan Polat ile birlikte 16 şüpheli tutuklama talebiyle Sulh Ceza HakimliÄŸi’ne sevk edildi. 2 şüpheli ise adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılma talebiyle hakimliÄŸe sevk edildi.

Sulh Ceza HakimliÄŸi’ndeki sorgular yaklaşık 6 saat sürdü ve toplam 12 kiÅŸi tutuklandı, 6 kiÅŸi adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklama kararının ardından Dilan Polat, “OÄŸlum sana kim bakacak” diye bağırdı.

Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, saÄŸlık kontrolü sırasında Dilan Polat “Masumuz” dedi. Sıla DoÄŸu ise, “Suçlamaları kabul etmiyoruz” ÅŸeklinde açıklamalarda bulundu. Şüpheli yakınları, gece boyunca adliyenin önünde sonuçları beklediler.