Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir lisede çok sayıda öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı iddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan öğretmen, ortaya çıkan yeni deliller üzerine yeniden gözaltına alınırken, müfettişler en az 23 çocuğun istismara uğradığını tespit etti.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Selahattin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan S.Ö. (49) isimli öğretmen, “çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz” suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındı. Şüpheli, bir gün önce Cizre Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Yeni Deliler Süreci Değiştirdi
Soruşturma dosyasına giren yeni deliller üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, S.Ö.’yü tekrar gözaltına aldı. Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin yaptığı incelemelerde, şu ana kadar 23 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı belirlendi. Yetkililer, mağdur sayısının artabileceğine dikkat çekti.
Mağdur İfadeleri ve Ses Kaydı
Olay, 18 Aralık’ta mağdur öğrencilerin emniyete başvurmasıyla ortaya çıktı. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’nde ifadeleri alınan öğrenciler, S.Ö.’yü “cinsel istismar ve cinsel taciz” ile suçladı. Dosyada, şüphelinin başka öğrencileri de istismar ettiğine dair ifadelerin yer aldığı bir ses kaydının çözümlemesinin bulunduğu belirtildi. Bir öğrencinin, öğretmenin telefonunu karıştırarak kendi fotoğraflarına baktığını itiraf ettiği de dosyaya girdi.
Adli Kontrol Kararı Tepki Çekmişti
Savcılık tarafından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen S.Ö., suçlamaları reddetmiş, öğrenciler tarafından “yanlış anlaşıldığını” öne sürmüştü. Hakimlik, dosyada suç şüphesini destekleyen deliller bulunmasına rağmen, mevcut delil durumu ve “ölçülülük” gerekçesiyle tutuklama talebini reddederek haftada üç gün imza ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı vermişti. Bu karar, kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde eleştirilere yol açmıştı.
Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hakkında soruşturma yürütülen öğretmenin görevden açığa alındığını açıkladı. Adli sürecin yanı sıra idari soruşturmanın da sürdüğü bildirildi.
- NHY / MA
- Özgür Özel: Saran’a Kulüp Binasında Yapılan Gözaltı Provokatif Ve Düşmanca - 24 Aralık 2025
- Yalanla Yönetilen Siyaset İddianameyle Çöktü - 24 Aralık 2025
- Gazeteci Gözde Şeker’e Yönelik Tehditlere İlişkin Hukuki Süreç Başlatıldı - 24 Aralık 2025









