Bir yıldız sonsuzluğa kaydı…

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti.

Figüran olarak adım attığı Yeşilçam’da, 14 yaşında oynadığı bir filmde yıldızı parlayan Fatma Girik, kariyerine yaklaşık 200 film sığdırdı. Fatma Girik, ‘Kanlı Nigar’ ve ‘Yılanların Öcü’ gibi filmlerle Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasına adını yazdırmıştı.

Girik, SHP’den 1989-1994 yılları arasında Şişli belediye başkanlığı da yapmıştı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul’a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.

Liv Hospital’dan yapılan yazılı açıklamada, sanatçının vefat nedenine ilişkin şu bilgilere yer verildi: “Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Covid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen, çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik’in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.”

Girik’in kardeşi Günay Girik: Hastanede corona oldu

Girik’in kardeşi Günay Girik, “Hastane yönetimi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum ama coronayı kesin burada oldu” dedi.

Günay Girik şunları söyledi: “Bakıcısına veya gelenine gidenine bile test yaptırılsaydı. Çünkü ablamda korona yoktu ve aşılarını tam yaptıran biriydi. Ben ablamı 2 senedir öpmedim bile, cenaze işlemleri ise yarın Cemal Reşit Rey’de tören düzenlenecek. Akabinde Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Bodrum’a götürülüp toprağa vereceğiz. Ben hastane yönetimi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum. Ama koronayı kesin burada oldu. Ama hastane ihmalimi, yoksa yeğenim gidip geliyor ondan mı, yoksa bakıcıdan mı bilmiyoruz. Başka birinden de olabilir ben bunu araştıracağım peşindeyim”.

Haberi Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.