Almanya’daki referandum oylamasında skandal!

16 Nisan referandumunda Türk vatandaÅŸlarının yurt dışındaki oy verme iÅŸlemi için skandal bir iddia ortaya atıldı. Daha oy verme iÅŸlemi resmen baÅŸlamadan, hatta pusulalar baÅŸkonsolosluklara ulaÅŸtırılmadan, Duisburg’daki AKP yöneticilerinden Ahmet Duran’ın mühürlü oy pusulası ile poz verdiÄŸi ortaya çıktı.

Skandal olay, Almanya’nın Duisburg şehrinde ortaya çıktı. Duisburg’daki AKP yöneticilerinden Ahmet Duran 11 Mart 2017 tarihinde AKP’nin Duisburg seçim koordinasyon merkezinde çektiği bir fotoğrafı Facebook hesabından paylaştı. Fotoğrafta Duran’ın elinde mühürlü bir oy pusulası olduğu görülüyordu. Oysa YSK’nın 16 Nisan referandumunda kullanılacak mühürlü oy pusulalarının sevkıyatına 12 Mart’ta başladığı ortaya çıktı.

Almanya’nın Duisburg ÅŸehrinde bulunan AKP Seçim Koordinasyonu Merkezi’nde AKP yöneticisi Ahmet Duran’ın oy pusulasıyla çekilen fotoÄŸrafı tepkilere neden oldu. AKP Almanya yetkilileri tartışma üzerine 11 Mart tarihinde çekilen ve facebook üzerinden paylaşılan söz konusu fotoÄŸrafın kendilerine eÄŸitim çalışmaları esnasında sandık görevlilerini bilgilendirmek amaçlı gönderildiÄŸini belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada eğitim amaçlı oy pusulası gönderme gibi bir uygulamanın olmadığını belirterek, yurtdışına gönderilen oy pusulalarının sevkiyatının 12 ve 18 Mart tarihlerinde yapıldığını dile getirdi.

‘AKP bürosunda oy pusulasının ne iÅŸi var?’
YaÅŸanan olayı gündeme getiren ve konuyu savcılığa taşıyacağını belirten CHP PM Ãœyesi Emre Çam yaptığı açıklamada, “Bu oy pusulasının AKP bürosunda ne iÅŸi var? 12 Mart’ta gönderilmeye baÅŸlanan oy pusulaları nasıl oluyor da 11 Mart’ta Almanya’nın Duisburg ÅŸehrinde bulunuyor? Biz sandıkların başında duruyoruz ancak oy çuvallarını konsolosluk binasına kilitliyoruz. AKP bürolarından oy pusulası çıkması açıklanamaz. Bu konunun takipçisi olacağız. YSK’ya ÅŸikayette bulunup savcılığa da suç duyurusu yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Fotoğrafı sildi
Olayın ortaya çıkmasının ardından AKP’li Ahmet Duran Facebook üzerinden yaptığı paylaşımını sildi.