Alman futbol efsanesi Beckenbauer hayatını kaybetti

Almanya ve Bayern Münih’in futbol efsanesi Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti.

“Der Kaiser” (İmparator) lâkaplı Beckenbauer, orta saha oyuncusu olarak başladığı stoper mevkiinde devrim yarattı ve tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak futbol tarihine geçti.

Beckenbauer’in ailesi tarafından yapılan açıklamada, “Eşim ve babamız Franz Beckenbauer’in dün (pazar) ailesi ile birlikteyken, huzur içinde uykusunda vefat ettiğini derin bir üzüntüyle duyuruyoruz” dendi.

Aile, açıklamasında, basına hitaben, “Sessizlik içinde yasımızı tutabilmemizi ve soru sormaktan kaçınmanızı rica ediyoruz” diye ekledi.

Beckenbauer, Batı Almanya millî takımının formasını 103 kez giydi ve üç Dünya Kupasında oynadı. Franz Beckenbauer, Almanya’nın 1974’te finalde Hollanda’yı yenerek şampiyon olduğu maçta da oynamıştı.

Brezilya’nın Mario Zagallo’su ve Fransa’nın Didier Deschamps’ı ile 1990’da Dünya Kupasını kazanarak, teknik direktör olarak bu başarıya ulaşan üç futbolcudan biri oldu.

Alman futbol efsanesi ayrıca, Batı Almanya’yı iki Avrupa Şampiyonasında temsil etti. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonasını ve kulüpler düzeyinde de Avrupa Kupasını kazanan ilk kaptan oldu.

Beckenbauer, 1964’te Bayern’in futbol akademisinden mezun olduktan sonra 19 yaşından başlayarak, 13 yılını Bavyera devinde geçirdi.