Akrep Nalan, yaşamını yitirdi

MuÄŸla’nın Bodrum ilçesinde yaÅŸayan ‘Akrep Nalan’ olarak tanınan pop müzik ÅŸarkıcısı Füsun Nalan Açın (68), hayatını kaybetti.

Bir süredir solunum yetmezliÄŸi nedeniyle tedavi gören Füsun Nalan Açın, bakıcısı tarafından bu sabah evinde ölü bulundu. 1978 yılında oynadığı at yarışında altılı tutturduÄŸu atın adının ‘Akrep’ olması nedeniyle çevresi tarafından takılan bu lakabı, ilerleyen yıllarda sahne adı olarak da kullanan Akrep Nalan’ın ölümü; yakınları, sevenleri ve sanatçı dostlarını yasa boÄŸdu.

İki albüm çıkardı

Füsun Nalan Açın, Ankara’da 26 Nisan 1954’te doÄŸdu. Vasfi ve Hasibe Açın’ın tek çocuÄŸuydu. Ankara’da Bahçelievler Alparslan Ä°lkokulu’nda, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve UÅŸak Ticaret Lisesi’nde tamamladı.

1972-1980 yılları arasında Åžaban Karamancı Demir Çekme Fabrikası, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikası ve Ä°nterfarma A.Åž.’de muhasebeci olarak çalıştı. Bu yıllarda Ankara Sanatevi’nde tiyatro çalışmaları yaptı. Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, SavaÅŸ YurttaÅŸ, Selçuk Uluergüven ve Åžener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaÅŸtı. ÇocukluÄŸundan beri müzikle ilgili olan Açın, ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında gerçekleÅŸtirdi.

Dizi ve filmlerde oynadı

Takip eden yıllarda Ä°stanbul ile Türkiye’nin her yerinde ÅŸarkı söyledi.

1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley’in desteÄŸiyle çıkardığı ilk albümü ‘DaÄŸ ÇiçeÄŸi’ ile tanındı. Daha sonra Selim Atakan’ın desteÄŸi ile 1994 yılında ‘Zil Zurna Sevdalar’ baÅŸlıklı ikinci albümünü yayınladı. Ä°lk iki albümde yer alan ‘Fani Dünya’, ‘Halikarnas’ ve ‘Karlar Düşer’ parçaları ile ses getirdi. Zirvedekiler (1994), Baskül Ailesi (1997), Hayat Bilgisi (2003-2005), Peki Olur Åžekerim (2003) ve AÅŸk Mahkumu (2004) dizi ve filmlerinde de oynadı.

Komşusu: Kalp masajı yaptım ama geç kalınmıştı

YaÅŸamını yitiren Akrep Nalan’ın cenazesi Eski ÇeÅŸme Mahallesi’ndeki evinden alınıp, Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi Cenaze Ä°ÅŸleri Müdürlüğü morguna kaldırıldı. Cenaze evden çıkartılırken, komÅŸuları ve sevenleri gözyaÅŸlarına boÄŸuldu.

Acılarının büyük olduÄŸunu söyleyen ve Akrep Nalan’ın solunum yetmezliÄŸi sorunu bulunduÄŸunu belirten 13 yıllık komÅŸusu Özlem Orpak, “AkciÄŸerlerinde buzlanma vardı. 7 Mart’ta hastaneye yatacaktı. Kendisi için solunum cihazı alınmıştı. Bakıcısı sabah bana gelip, ‘Ablam iyi deÄŸil’ dedi. Bunun üzerine yanına gittim, kalp masajı yaptım ancak geç kalınmıştı. Ambulansı çağırdım. Gelen doktorun söylediÄŸine göre solunum yetmezliÄŸinden yaÅŸamını kaybetmiÅŸ. Biz birbirini seven komÅŸulardık” dedi. (DHA)