AKP’nin Almanya’daki referandum etkinlikleri iptal

AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, Türk siyasetçilerin Almanya’da katılacakları referandum etkinliklerinin iptal edileceği belirtildi. Kararın Ankara’da alındığı kaydedildi.

Türkiye‘de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesinde Almanya’da Türk siyasetçilerin katılacağı etkinlikler iptal edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi sözcüsü, “gelecek günlerde yapılması planlanan bütün etkinliklerin iptal edildiğini” söyledi. Sözcü, salı günü AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, kararın Ankara’da alındığını belirtti.

Köln’deki merkezin sözcüsü, bakanların katılacağı etkinliklerin zaten planlanmadığını ancak AKP milletvekillerinin katılacağı bilgilendirme toplantılarının da yapılmayacağını kaydetti. Sözcü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir etkinliğin planlanmadığını da sözlerine ekledi.

Daha önce de AKP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sarıkaya “referanduma kadar Türk hükümet temsilcileri ile etkinlik planlamadıklarını” söyledi.

Sarıkaya, Wirtschaftswoche dergisine yaptığı açıklamada, yerel düzeyde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini ancak bu toplantılara Türk siyasetçilerin katılmayacağını dile getirdi.

Bu açıklamada kimi ekonomik yaptırımların geleceği korkusunun etkili olduğu üzerine duran kimi yorumcular yine de temkinli konuşarak, AKP ve Erdoğan’ın bir sonraki hamlesinin ne olacağını merakla beklenmesi gerektiğini söylüyorlar…