AK Parti ve MHP mitingleri için Avrasya Tüneli kapatıldı, 2 milyon liralık zararı Hazine ödeyecek’

CHP’li Barış Yarkadaş, İstanbul’da geçen hafta Yenikapı’da yapılan AK Parti ve MHP mitingleri için Avrasya Tüneli’nin trafiğe kapatılmasıyla 2 milyon lirayı aşkın zarar oluştuğunu ve bu zararın Hazine’den karşılanacağını kaydetti.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP ve MHP’nin Evet kampanyası devletteki kara deliği büyütüyor. Bunun son örneği Avrasya Tüneli’nin kapatılması… Devlet iki günde, 2 milyon 200 bin lira zarar etti”

Tünelden günlük 68 bin 500 araç geçiş garantisi olduğunu hatırlatan Yarkadaş, iki gün için 137 bin aracın geçiş ücretinin Hazine bütçesinden ödeneceğini belirtti ve şunları söyledi:

“İki gün peş peşe kapatılan tünel, devlete 2 milyon 200 bin liraya mal oldu. Devlet bu paradan mahrum edildi. Firmaya günde 68 bin 500 araç geçişi garantisi verildiği için şimdi 137 bin aracın geçiş ücreti, Hazine’den ödenecek. Milletin vergisini har vurup harman savurmaya ne hakkınız var? Devlet milletle inatlaşıyor ve millete zorla evet dedirtmeye çalışıyor.”

Kamu çalışanlarının zorla ‘Evet’ mitinglerine zorla götürüldüğünü savunan Yarkadaş, AK Parti’nin cumartesi günü yaptığı Yenikapı mitingi için kamu kaynaklarının seferber edildiğini göstermek için bir video kullandı.

Videoda Üsküdar Belediyesi’nin araçları konvoyda AK Partililere eşlik ediyor. Resmi kıyafetli zabıtalar ise ‘Evet’ yazılı pankart taşıyor. Yarkadaş “İşte parti devleti tam da budur. Türkiye AKP eliyle bir rezalete sürükleniyor” dedi.