Doktorun aşı sorunu dile getirmesiyle başlayan hukuki mücadele

Aşı sorunlarını dile getirdiÄŸi için Åžanlıurfa Aile HekimliÄŸi DerneÄŸi BaÅŸkanı Dr. Hacı Yusuf EryazÄŸan hakkında açılan dava, dün Ä°stanbul 32. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Dava, ÅŸahitlerin bir kez daha talimatla dinlenmesi için 4 Temmuz’a ertelendi. EryazÄŸan, BirGün’e yaptığı açıklamada, “DoÄŸruları söylemeye, sıkıntıları dile getirmeye devam edeceÄŸiz. Amacımız gerçekten saÄŸlık sisteminin doÄŸru iÅŸlemesi ve halkın bundan yarar görmesi” ifadelerini kullandı.

Doktor EryazÄŸan’ın, Aile SaÄŸlık Merkezlerinde (ASM) Hepatit B, çocuk felci ve verem aşılarıyla ilgili yaÅŸanan aşı tedariÄŸi sorunları hakkında basına demeç verdiÄŸi için “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla hapis ve meslek örgütlerinden men edilmesi talebiyle dava açılmıştı. Ä°lk duruÅŸma önceki gün Ä°stanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. SaÄŸlık Bakanlığı’nın avukatının da hazır bulunduÄŸu duruÅŸmada, doktor EryazÄŸan’ın Aralık ayında Åžanlıurfa 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmanın aktarıldığı belirtildi. SaÄŸlık Bakanlığı’nın davaya katılma talebi kabul edilerek, EryazÄŸan’ın avukatının bildirdiÄŸi iki tanığın yeniden dinlenmesine karar verilerek duruÅŸma 4 Temmuz’a ertelendi.

DuruÅŸma sonrası BirGün’e açıklama yapan Doktor EryazÄŸan, “13 Aralık’ta talimat dosyasıyla yaklaşık 300 kiÅŸinin beraber katıldığı bir meslek örgütlerinin dayanışmasıyla beraber mahkemeye gitmiÅŸtik. Burada talimat dosyasını bakan hakime iki saat savunmamı yaptım ve 45 sayfa belge sundum” dedi. Depremlerin yıldönümü nedeniyle MaraÅŸ’ta olduÄŸunu belirten EryazÄŸan, beraat talebinde bulunduklarını ifade etti. EryazÄŸan, “Bizim amacımız gerçekten saÄŸlık sisteminin doÄŸru iÅŸlemesi ve halkın bundan yarar görmesi” ÅŸeklinde konuÅŸtu.