Venüs’te yaşamak mümkün olabilir!

Venüs isimli gezegende yaşamanın mümkün olup olmadığı yıllardır araştırılıyor. Uzayın en sıcak gezegeni bilim dünyasını ayağa kaldırdı.

Uzayın en sıcak gezegeni olarak bilinen Venüs’te yaşamak artık gerçeklik payı olan bir hayal olabilir. Kraliyet Astronomi Derneği tarafından yapılan bir açıklama bilim dünyasını heyecanlandırdı. Dernek, bugün, Venüs ile ilgili çok önemli bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Bu açıklamanın detayları hakkında henüz bir bilgiye sahip değiliz. Konu ile alakalı detayların bilim dünyasında saygın olarak nitelendirilen basın kuruluşlarına iletildiği öğrenildi ancak bu bilgilerin paylaşılması şimdilik yasak.

Özel şirketlerin uzaydaki çalışmalarını fırsata çevirmek isteyen NASA, ay madenciliği için iş birliği yoluna gitmeyi hedefliyor.

Venüs’te yaşamak için neler gerekli?

Güneş’e uzaklık bakımından ikinci sırada olan Venüs’te renksiz, yanıcı ve zehirli olan fosfin bileşeni tespit edildi. Bu bileşen, yaşamın olduğu yerde görülen bir bileşen olarak biliniyor.

Şili’deki Atacama (ALMA) teleskobu ile Hawaii’deki James Clerk Maxwell teleskobu tarafından tespit edilen fosfin, “biyolojik imza” olarak da adlandırılıyor. Nature Astronomy dergisinde yayımlanacağı söylenen bu çalışmaya MIT, Cardiff Üniversitesi ve Manchester Üniversitesi katkıda bulundu.

Araştırmacılar, Venüs’te bulunan fosfin miktarının cansız (yaşam içermeyen) olan kaynaklardan gelemeyecek kadar çok olduğunu söyledi. Nihai sonucu öğrenmemiz için ilgili basın açıklamasını beklememiz gerekiyor.

Bu konuya ilişkin bir video yayımlandı. Eğer araştırmacıların elde ettiği bulgular doğruysa Venüs’te yaşamak mümkün olabilir. Bir diğer ihtimal ise Venüs’teki fosfinlerin birbirleri ile tepkiye girmesi. Eğer bu bileşenler birbirleri ile tepkimeye girmişse o hâlde herhangi bir yaşam ihtimalînden söz edemeyiz.