Tel Aviv’de erken seçim talebi ile eylem

Ä°srail’in baÅŸkenti Tel Aviv’de BaÅŸbakan Benyamin Netanyahu’ya karşı düzenlenen gösteriye binlerce kiÅŸi katıldı. Göstericiler, Netanyahu’nun yolsuzluk suçlamaları ve Gazze saldırıları nedeniyle istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini istedi.

Gösterinin yapıldığı Habima Meydanı’nda “Hain ve hırsız Netanyahu hapse girmeli” ve “Netanyahu hayatımızdan çık” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, “Hemen ÅŸimdi seçim” sloganları attı. Meydanda kurulan dev ekranda ise “Åžimdi tek umudumuz seçimler” yazısı yer aldı.

Göstericilerden bazıları, Gazze’ye yönelik saldırılara karşı olmadıklarını ancak Netanyahu’nun 7 Ekim’de Hamas’ın düzenlediÄŸi “Aksa Tufanı” saldırısına karşı yeterli önlem almadığını ve sorumluluÄŸu kabul etmediÄŸini söyledi.

AA muhabirine konuÅŸan Raphael Malinovitz, “Netanyahu’nun görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla görevden alınması talebiyle buradayız. Ä°srail güvenlik birimleri Hamas’ın saldırısına karşı gerekeni yaptı ancak Netanyahu halkın güvenliÄŸini deÄŸil kendi çıkarlarını düşündü.” dedi.

Sara Abraham ise Netanyahu hükümetinin Ä°srail’de demokrasiyi yok ettiÄŸini ve yolsuzluklara bulaÅŸtığını iddia ederek, erken seçim çaÄŸrısında bulundu. Abraham, “7 Ekim’de yaÅŸananlar Netanyahu hükümetinin halka ve güvenliÄŸe deÄŸer vermediÄŸini gösterdi. Biz burada demokrasi için mücadele ediyoruz.” diye konuÅŸtu. (AA)