Sanatçı Can Gürzap vefat etti

Kurtlar Vadisi, Bir Avuç Deniz, Aşk Beklemez ve Medcezir gibi yapımlarla daha geniş kitlelerce de tanınan sinema, tiyatro, dizi oyuncusu, yazar ve eğitmen Can Gürzap, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sanatçı, bir süredir Ä°stanbul’da aort geniÅŸlemesi teÅŸhisiyle tedavi görüyordu.

Can Gürzap hakkında

Ä°stanbul’da 1944 yılanda doÄŸan Can Gürzapı, ilk tiyatro eÄŸitimini kendisi sanatçı olan babası ReÅŸit Gürzap’tan aldı.

1962 yılında de Kadıköy Maarif Koleji bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Ardından Ä°ngiltere’de Central School of Speech and Drama’da eÄŸitim gördü.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuvarda öğretmen olarak derslere girdi.

TRT’de birçok radyo tiyatrosu hazırlayan sanatçı 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978’de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu yöneticisi olarak görev aldı.

Kartallar Yüksek Uçar, Ateşten Günler, Yorgun Savaşçı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Medcezir gibi yapımlarda oynadı.

Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yapan Can Gürzap, 1990 yılında güzel ve etkileyici konuşma eğitimi veren Dialog kurumunu hayata geçirdi. Burada eğitmenlik yaptı.

Ne dediler?

Özgür Özel (CHP Genel BaÅŸkanı) : “Vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiÄŸim deÄŸerli sanatçı Can Gürzap’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baÅŸ saÄŸlığı diliyorum.”

Mehmet Nuri Ersoy (Kültür ve Turizm Bakanı): “Ãœlkemizin kıymetli sanatçılarından Can Gürzap’ı kaybetmiÅŸ olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devlet Tiyatrolarımızın emekli sanatçısı, sinema, dizi oyuncusu, yazar ve eÄŸitmen Can Gürzap sanat camiamız için büyük bir kayıptır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

Ekrem Ä°mamoÄŸlu (Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı): “Sinema, tiyatro, dizi oyuncusu Can Gürzap’ın vefat haberini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına baÅŸ saÄŸlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

Mansur YavaÅŸ (Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı) : “Sanat camiasının usta ismi Can Gürzap’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum.”

Tunç Soyer (Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı) : “Usta oyuncu Can Gürzap’ın vefat ettiÄŸini üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sanat camiasına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”