ODTÜ Mezunları Derneği Başkanın aracıyla kampüse girmesi 2090’a kadar yasaklandı

ODTÃœ Mezunları DerneÄŸi BaÅŸkanı Baki Arslan, kampüse girmek istediÄŸi aracıyla geri çevrildi. Arslan’a, ODTÃœ Rektörlüğü tarafından 2090 yılına kadar kampüse giriÅŸ yasağı getirildiÄŸi bildirildi. Bu kararın gerekçesi ise açıklanmadı.

Arslan, Evrensel Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ODTÃœ Mezunları DerneÄŸi olarak kampüste düzenledikleri etkinliklere katılmak için 30 Eylül PerÅŸembe günü kampüse girmek istediÄŸini ancak güvenlik görevlileri tarafından engellendiÄŸini söyledi. Arslan, “Güvenlik görevlileri bana, rektörlükten gelen bir yazı olduÄŸunu ve bu yazıda benim 2090 yılına kadar kampüse giriÅŸimin yasaklandığını söylediler. Bu yazıyı görmek istedim ama bana göstermediler. Neden böyle bir yasak getirildiÄŸini de anlamış deÄŸilim” dedi.

Arslan, ODTÃœ Mezunları DerneÄŸi olarak kampüste birçok sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini, bu etkinliklere katılmak için de sık sık kampüse geldiklerini belirtti. Arslan, “Biz ODTÃœ’nün mezunlarıyız, ODTÃœ’nün bir parçasıyız. Kampüse girmemizin ne gibi bir sakıncası olabilir? Bu karar tamamen keyfi ve hukuksuzdur. Rektörlükten bu kararı geri çekmesini ve bana bir özür borçlu olduÄŸunu düşünüyorum” diye konuÅŸtu.

Arslan, ODTÃœ Mezunları DerneÄŸi olarak bu karara karşı hukuki mücadele baÅŸlatacaklarını da ifade etti. Arslan, “Bu karar sadece bana deÄŸil, tüm ODTÃœ mezunlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Biz bu kararı tanımıyoruz ve hakkımızı arayacağız. ODTÃœ’nün demokratik ve özgür bir üniversite olmasını savunmaya devam edeceÄŸiz” dedi.