CHP’li milletvekillerinin Esenyurt’taki nöbeti, yarın itibarıyla başlatılıyor. Bu önemli gelişme, CHP Genel Başkanlığı altında toplanan partinin üyeleri tarafından karara bağlandı. Toplantıda, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutukluluğu ve belediyeye atanan kayyuma karşı izlenecek 15 günlük yol haritası bütün detaylarıyla görüşüldü.
CHP PM toplantısı, İstanbul’un Avcılar ilçesinde, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi, Esenyurt Belediyesi’ne kayyum atanmasıydı. Bu bağlamda, Ahmet Özer’in tutuklanmasının ardından yaşanan süreçle ilgili çok sayıda öneri ve fikirler tartışıldı. Toplantının ardından parti yetkilileri, Esenyurt’ta izlenecek stratejileri belirlemek üzere haftalık MYK toplantısına geçti.
Nöbet Tutacak Milletvekilleri
Esenyurt’ta nöbet tutacak CHP’li milletvekillerinin isimleri de belli oldu. Görevlendirilen milletvekilleri arasında Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, YDK Başkanı ve İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer ile Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever yer alıyor. Bu ekip, 17 Kasım Pazar gününe kadar Esenyurt Belediyesi’nde nöbette olacak.
- LeMan Krizi: Özgür Özel’den Dergiye Destek – “Yapılmamış Bir Saygısızlık Üzerinden Linç Olmaz” - 2 Temmuz 2025
- Tunç Soyer’den Gözaltı Sonrası İlk Açıklama: “Alnım Ak, Başım Dik. İzmir Karanlığa Teslim Olmayacak” - 2 Temmuz 2025
- İzmir’de CHP’li Belediyeye Operasyon: 120 Gözaltı, Tunç Soyer Dahil - 1 Temmuz 2025