Demirtaş’tan Özgür Özel’e Teşekkür: “Görüşmenin Absürt Yönü Cezaevinde Yapılmasıydı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Demirtaş, görüşmeye dair açıklamalarda bulunarak Özel’e teşekkürlerini iletti ve toplumsal birlik, adalet, barış gibi konularda samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Demirtaş, “Bu anlamlı ve değerli görüşmenin absürt bir yönü vardı, o da cezaevinde yapılmış olmasıydı” dedi.

Toplumsal Birlik ve Adalet Vurgusu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş, “Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ile görüştük. Sayın Özel’e, ziyareti nedeniyle teşekkür ediyorum. Toplumsal birliğe, adalete ve barışa susamış halkımızın yararına olduğuna inandığımız tüm konuları samimiyetle tartışma fırsatımız oldu” ifadelerini kullandı. Demirtaş, halkın ekonomik krizle boğuştuğunu vurgulayarak, bu zorlu süreçte güçlü bir beraberlik gerektiğine dikkat çekti.

Hukukun Üstünlüğü ve Siyaset Kanallarının Tıkanıklığı

Demirtaş, Türkiye’de siyasetin uzun süredir tıkalı olduğunu belirterek, “Devlet işleyişi, Anayasa’ya aykırı uygulamalar ve oldu bittilerle keyfi şekilde sürdürülmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği ‘normalleşme’ sürecinin ete kemiğe bürünmesi için hukukun üstünlüğüne her alanda saygı gösterilmesi gerekmektedir. Bu sağlanmadan siyaset kanalları açılmaz, normalleşme mümkün olmaz” dedi.

“Çözüm Kurumu TBMM’dir”

Demirtaş, Türkiye’nin sorunlarının çözüm yolunun siyaset olduğunu belirterek, “Sayın Özel’in ziyareti vesilesiyle gelir adaletsizliği, demokrasi, Kürt sorunu, doğa hakları, emeklilerin, gençlerin ve kadınların sorunları gibi birçok konuda verimli bir tartışma gerçekleştirdik. Son günlerde gündeme gelen bebek katliamı ve sağlık sistemini de ele aldık. Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünde siyasetin rolünün önemine dikkat çektik” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, siyasete şans tanınması gerektiğini vurgulayarak, “Bu aşamada, seçim hesaplarına girmeden, barış için herkesin katkısının önemine değindim. Diyalog ve iş birliğinin önemi her zamankinden daha büyük” dedi.

Cezaevindeki Görüşmenin Absürtlüğü

Açıklamasının sonunda, “Sayın Özgür Özel ile yaptığımız bu anlamlı ve değerli görüşmenin absürt bir yönü vardı, o da görüşmeyi cezaevinde yapmış olmamızdı” diyen Demirtaş, siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirtti. Özellikle Kobani ve Gezi davası mağdurları başta olmak üzere, Selçuk Mızraklı ve Bekir Kaya’nın haklarının bir an önce iade edilmesini talep eden Demirtaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimlerinden de vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması için her şartta demokratik siyasete devam edeceklerini ve bu süreçte üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirterek, Özgür Özel’e bu anlamlı ziyareti nedeniyle bir kez daha teşekkür etti.