Özgür Özel’in Avrupa Birliği Hedefi ve Türkiye’nin Geleceği

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidar yürüyüşünün Sivas’ta başladığını belirterek, partinin hedeflerinin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik olduğunu vurguladı. Özel, Sivas’ta düzenlenen İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, CHP’nin hem mikro hem de makro hedefleri olduğunu ifade etti. Özellikle Türkiye’nin AB üyeliği mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Özel, partilerinin Sosyalist Enternasyonal’de aldığı destekten de bahsetti. 32’si Avrupa’da toplamda 77 partinin bulunduğu bu platformda, CHP’nin AB mücadelesine tam destek verildiğini belirtti. Ayrıca, bir deklarasyon ile CHP’nin AB üyelik sürecindeki mücadelesinin desteklendiğini sözlerine ekledi.

Özel, güçlü devletlerle olan diplomatik ilişkilerin önemine de değindi. Rusya ve Çin ile ilişkilerin geliştirilmesinin, partilerinin iktidar yürüyüşünde ve iktidarları boyunca terk edilmeyecek bir yol haritası olduğunu belirtti. Bu ilişiklerin en üst noktaya çıkarılması ve sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Tüzük Kurultayı ve Program Değişiklikleri

Özel, konuşmasının son bölümünde Tüzük Kurultayı’na atıf yaparak, partilileri, eski genel başkanları, belediye başkanlarını ve kurultay delegelerini Ankara’ya davet etti. Parti Meclisi’nin, tüzük kurultayı ve program değişikliği çalışmalarıyla toplanacağını belirtti. 6 Eylül’de başlayacak olan çalışmalar, 9 Eylül’e kadar devam edecek.

Özel’in gündemindeki öncelikleri göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye’nin hem Avrupa ile bütünleşmesi hem de doğu ile güçlü ilişkilere sahip olması gereken bir vizyon ortaya koyduğu görülüyor.