Ä°zmir’de ayrı yaÅŸadığı eÅŸini iÅŸ görüşmesi çıkışında öldürdü

Ä°zmir’in AliaÄŸa ilçesinde yaÅŸanan acı olay, toplumda büyük bir ÅŸok ve üzüntü yaratmıştır. Ahmet Çankaya’nın, bir süredir ayrı yaÅŸadığı eÅŸi Özlem Çankaya’yı iÅŸ görüşmesi çıkışında bıçaklayarak öldürmesi, kadına yönelik ÅŸiddetin ne kadar ciddi bir sorun olduÄŸunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Olay, dün saat 14.30 sıralarında Mimar Sinan Caddesi DoÄŸa Park giriÅŸinde meydana gelmiÅŸtir. Ahmet Çankaya, eÅŸi Özlem Çankaya’yı telefonla arayarak görüşmek istemiÅŸ, ancak talebi reddedilmiÅŸtir. Ardından iÅŸ görüşmesi çıkışında karşılaÅŸtıklarında Ahmet Çankaya, eÅŸini bıçaklayarak ağır yaralamıştır. Ne yazık ki, Özlem Çankaya yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamamış ve yaÅŸamını yitirmiÅŸtir.

Şüpheli Ahmet Çankaya, olay yerinden kaçmış ancak polis ekipleri tarafından suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Çankaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

Bu üzücü olay, kadına yönelik şiddetin ne denli tehlikeli ve acı verici sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha göstermekte.

NHY/ DHA