THY’dan İsmailağa Cemaati’ne Binlerce Liralık Bilet Hibesi

CHP Balıkesir Milletvekili Sarı, Türk Hava Yolları’nın (THY) İsmailağa Cemaati’ne ait bir derneğe son dört yılda 524 bin dolarlık bedava bilet verdiği iddiasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “halkın yolu yaptık” dediği hava yolu şirketlerinin, cemaat ve tarikatların yolu olduğunu belirtti.

Sarı, THY’nin yandaş yöneticilere milyon liralık maaşlar verildiğini söyledi. Yüksek maaşlarla atanan yöneticilerin, THY’yi cemaatlere, tarikatlara, yandaşa, eşe dosta peşkeş çektiğini iddia etti. Kamuoyuna yansıyan rakamlara göre, İsmailağa Cemaati’ne 2018 yılında 74 bin dolarlık, 2019 yılında 110 bin dolarlık, 2020 yılında 160 bin dolarlık ve 2021 yılında 180 bin dolarlık bilet hibe edildiğini belirtti.

Balıkesir’den Uçuş Yapılamıyor

Sarı, Balıkesir halkı için yapılan çağrılara, “Hava yolu şirketleri kârlı bulmadığı için Balıkesir’den uçak indirip kaldıramıyoruz” şeklinde cevap verildiğini hatırlattı. Yarım milyar liraya mal olan havaalanının beş yıl içerisinde 169 milyon liradan fazla maliyetle hizmet vermesi gerektiğini belirtti. Ancak THY’nin, bu süreçte Balıkesir’den bir uçak bile indiremediğini söyledi. Buna rağmen, cemaat ve tarikatlara ücretsiz bilet dağıtılmasını eleştirdi.

CHP’li Sarı’nın açıklamaları, Türk Hava Yolları’nın yönetim tarzını ve harcamalarını sorgulayan önemli iddialar içeriyor. Sarı’nın dile getirdiği bu eleştiriler, kamuoyunda büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor. THY’nin bu iddialara nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.