Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi’nin raporunda, İsrail saldırılarında en az 108 gazeteci ve medya çalışanının öldüğü bildirildi.
Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Gazze’de 7 Ekim’den bu yana en az 108 gazeteci ve medya çalışanının hayatını kaybettiÄŸini açıkladı. CPJ, İsrail saldırılarında ÅŸu ana kadar 108 gazeteci ve medya çalışanının öldüğünü bildiren inceleme yayınladı. Bu durum, CJP’nin 1992 yılında veri toplamaya baÅŸlamasından bu yana gazeteciler için en ölümcül dönem oldu.
‘GERÇEĞİN PARÇALARINI KAYBEDİYORUZ’
CPJ Program Direktörü Carlos Martinez de la Serna, “Gazze’deki savaÅŸ baÅŸladığından beri gazeteciler, habercilikleri için en yüksek bedeli, hayatları ile ödüyorlar. Koruma, ekipman, uluslararası varlık, iletiÅŸim veya yiyecek ve su olmadan dünyaya gerçeÄŸi anlatmak için hala hayati önem taşıyan iÅŸlerini yapıyorlar. Her gazeteci öldürüldüğünde, yaralandığında, tutuklandığında veya sürgüne gitmeye zorlandığında, gerçeÄŸin parçalarını kaybediyoruz” dedi.