Ana Sayfa Yaşam Kadın Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu’nun Taksim’de oturma eylemi…

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu’nun Taksim’de oturma eylemi…

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Cumhurbaşkanı imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki amacıyla Taksim’de oturma eylemi yaptı. Uzun süre bölgeyi abluka altına alan polisin müdahalesiyle oturma eylemi sona erdi. “İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararı bizim açımızdan hükümsüzdür” diyen platform sözcüleri, eylemlerinin süreceğini bildirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu daha sonra oturma eylemine geçti. Polis ise eylem yapan kadınlara dağılmaları için anons yaptı.

“Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” dövizleri taşıyan kadınlar, polis ablukasının içinde “Tüm kadınlar yaşamak için meydanlara, seferber olmaya” diye seslendi. Kadınlar sık sık, “Kadınlar eşit yaşayacak”, “Her yer kadın, her yer direniş”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları attı.

Öte yandan, sosyal medyada da #KararıGeriÇek etiketi ile yapılan paylaşımlarla, İstanbul Sözleşmesi savunularak, fesih kararının geri çekilmesi istendi.

Polis, dağılın uyarılarına uymayan kadınlara müdahale etti. Önce polis aracına alınan bazı kadınlar daha sonra serbest bırakıldı. Kadınlar bir süre toplu olarak yürüdükten sonra dağıldı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANANA KADAR MEYDANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, yazılı bir açıklama da yaparak, İstanbul Sözleşmesi uygulanana meydanlarda olunacağı mesajı verildi. Açıklama şöyle:

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri olarak İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı bugün Taksim Meydanı’nda eylemdeydik. Oturma eylemimiz sürerken etrafımız barikatlarla sarıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim’i ve üyelerimizi gözaltına almaya çalışarak bizi durdurmaya çalıştılar. Ancak durmadık, eylemimizi sürdürdük. İstanbul Sözleşmesi kararı geri çekilene, İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz.” (ANKA)