Ä°stanbul’da 1 Mayıs bilançosu: 165 gözaltı

Ä°stanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yaÅŸanan olaylarda 165 kiÅŸinin gözaltına alındığı açıklandı.

Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yaÅŸanan olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan basın açıklamasında, “ÅžiÅŸli, BeyoÄŸlu, BeÅŸiktaÅŸ, Sultangazi, Kağıthane ve Bakırköy ilçelerinde 139 kiÅŸi izinsiz yürüyüş yapmaktan, 17 kiÅŸi pankart açmaktan, üç kiÅŸi yol kapatma amacıyla zincir taşımaktan, üç kiÅŸi taÅŸkınlık çıkarmaktan, üç kiÅŸi de havai fiÅŸek ve taşımaktan olmak üzere toplam 165 kiÅŸi gözaltına alındı” denildi.

Ä°stanbul Emniyeti, 1 Mayıs kapsamında toplanacak grupların içerisine girip “taÅŸlı-sopalı korsan gösteri eylemleri baÅŸlatarak söz konsu grupları bu yönde terör örgütleri adına yönlendirecekleri deÄŸerlendirilen” kiÅŸilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar da yapıldığını açıkladı. Bu çalışmalar neticesinde Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri tarafından BeyoÄŸlu, Zeytinburnu, Esenler ve Maltepe ilçelerinde yapılan operasyonlarda 18 kiÅŸinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında ayrıca, “terör örgütleri adına yapılacak korsan gösteri ve ÅŸiddet eylemlerinin önlenmesi” amacıyla ÅžiÅŸli, BeyoÄŸlu ve BeÅŸiktaÅŸ ilçelerinde dün ve bugün yapılan çalışmalarda 85 molotof kokteyli, üç havai fiÅŸek, 95 tane boya dolu ÅŸiÅŸe ile yüz kapama maskesi ve flamalar ele geçirildiÄŸi belirtildi.

Bakırköy’de polis havaya ateÅŸ açmıştı

Bu yıl OlaÄŸanüstü Hâl altında geçen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Ä°stanbul’daki kutlamaların resmi adresi Bakırköy’dü. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler BirliÄŸi (TTB) ve Devrimci Ä°ÅŸ Sendikaları Konfederasyonu (DÄ°SK) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları BirliÄŸi’nin (TMMOB) katıldığı Bakırköy’deki kutlamaların yapılacağı alanın giriÅŸindeki bir arama noktasında, göstericiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaÅŸanmıştı. Polisin kalabalığı dağıtmak için havaya üç el ateÅŸ açtığı bildirilmiÅŸti.

TrafiÄŸe kapatılan ve yoÄŸun güvenlik önlemi alınan Taksim ve civarında 1 Mayıs kutlamasına bu yıl da izin verilmedi. YasaÄŸa raÄŸmen Taksim Meydanı’na girmek isteyen gruplara ise polis tarafından müdahale edildi.