Çarmıha gerip infaz etti

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Rakka kentinden kan donduran kareler gelmeye devam ediyor. IŞİD, bombalı saldırıdan sorumlu tuttuÄŸu 7 kiÅŸiden birini çarmıha gerdi.

Suriye Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü’nün yayımladığı bir fotoÄŸrafta, Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) kontrolündeki Rakka’da bir IŞİD üyesini hedef alan bombalı saldırıdan sorumlu tutuldukları için infaz edilen yedi kiÅŸiden birinin çarmıha gerildiÄŸi görüldü.

Rakka’daki bir meydanda çekilen fotoÄŸrafta, üzerine “Bu adam Müslümanlara karşı savaÅŸtı ve burada bir el bombası attı”yazısı asılan kiÅŸinin etrafında, aralarında çocukların da olduÄŸu Suriyelilerin hiçbir ÅŸey olmamış gibi dolaÅŸması dikkat çekti.

Ä°nfazı gerçekleÅŸtirilen bir kiÅŸinin daha çarmıha gerildiÄŸi belirtilirken, IŞİD’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bundan 10 gün önce saldırganlar, bir IŞİD savaşçısına Naim civarında el bombası attı. Müslüman bir sivil bacağını kaybetti ve bir çocuk da öldü. Savaşçılarımız bu olayın üzerine hemen bariyerler kurarak onları yakaladı. Daha sonra da hücrenin diÄŸer üyelerini gözaltına aldılar” denildi.

Put diye yıktılar

Bu arada IŞİD üyelerinin Rakka’da tarihi “Åžiran Aslanı” heykelini de yıktığı bildirildi.

CNNTürk’ün haberine göre, bölgedeki aktivistlerden Ebu Ammar’ın açıklamasında, Rakka’nın merkezindeki Er-ReÅŸid Parkı’nda bulunan ve kentin sembollerinden olan “Åžiran Aslanı” heykelinin “put ve ÅŸirk olduÄŸu” iddiasıyla IŞİD mensupları tarafından buldozerle yıkıldığını söyledi.

Ebu Ammar, Rakkalıların heykeli bir “put” deÄŸil tarihi bir miras ve zenginlik olarak kabul ettiÄŸini ifade etti.

Tarihi kaynaklara göre, Asurlular döneminden kaldığı tahmin edilen taÅŸ heykel, 1980’li yıllarda Halep’in Ayn el-Arap (Kobani) ilçesinden alınıp, Rakka’daki Er-ReÅŸid Parkı’na konulmuÅŸtu.