Bunlar sadece saz çalıyor…

Halkların Demokratik Partisi, Balıkesir Milletvekili adayı Cafer Çelik, Altınoluk Cem Evini ziyaretinde, sazı görünce dayanamadı. Cem Evi Kütüphanesinde gördüğü sazı eline alıp çalmaya başladı.

Bağlamayla orada bulunanlara küçük bir konser de veren Cafer Çelik, HDP, Eş Gelen Başkanı Selahattin Demirtaş’ı anımsattı.

Bu saz aşkı ve çalma, orada bulunanlar arasında; “bunlar sadece saz çalıyor” esprisinin yapılmasına neden oldu.

Daha sonra Cem Evi Yönetimi tarafından üyelerle tanıştırılan, Cafer Çelik ve Faruk Nafiz Sayın, üyelerle sohbet niteliğinde bir toplantı yaptılar.

Alevilerin sorunlarını, bildiğini, kendisinin de bir Alevi örgütlenmesi içinde yöneticilik yaptığını belirten Cafer Çelik, HDP’nin Alevilere yaklaşımını ve politikalarını anlattı.

cem eviFaruk Nafiz Sayın ise sözlerine, HDP’nin politikalarının, masa başında belirlenmiş politikalar olmadığını, hepsinin hayatın içinden alındığını. Partinin bu politikaları belirlerken taraflarla uzun iletişim içinde olarak belirlediğini söyledi.

Milletvekilli adayları ile toplantıya katılanlar arasında oluşan sıcak ilişkinin gözlendiği toplantı, sandıkta buluşma sözleriyle son buldu…

Baki KAYA