Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, adliyeye sevk edilmesiyle birlikte gündemdeki yerini koruyor. Yaklaşık dört gün süren gözaltı sürecinin ardından, Akpolat bu sabah sağlık kontrolünden geçirilmek amacıyla Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ardından, sabah saat 09:00 itibarıyla İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Beşiktaş Belediyesi’ne düzenlenen operasyona yönelik tepkiler artarak sürerken, 41 kişinin ifadeleri almak üzere 1 başsavcı vekili ile 9 savcı görevlendirildi. Akpolat, suçlamalar doğrultusunda belediye başkanlarına rüşvet verilerek ihale süreçlerinin manipüle edildiği iddialarıyla karşı karşıya kalıyor. İddialar, örgüt lideri Aziz İhsan Aktaş’ın da gözaltında bulunmasıyla daha da ciddiyet kazandı.
Gözaltı Sürecinin Detayları
13 Ocak tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, aralarında Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Abacı’nın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Rıza Akpolat, üzerinde herhangi bir açıklama yapılmadan gözaltına alındığını ifade ederek, “Ne olduğunu bilmiyoruz,” dedi. Soruşturma süreci, suç örgütü kurma, rüşvet verme gibi pek çok ağır suçlamayı içeriyor.
Bu olaylar, Beşiktaş Belediyesi’nin yönetiminde ciddi belirsizlik yaratırken kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Gelişmeler oldukça, olaylarla ilgili yeni bilgilere ulaşmak mümkün olacak.