Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklu bulunan avukat Burak Saldıroğlu, nihayet özgürlüğüne kavuştu. Tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamada, bu tutuklamanın hukuksuz olduğunu belirtti. Saldıroğlu, “Bugün nihayet özgürlüğüme kavuştum. Bu hukuksuz bir tutuklamaydı,” ifadelerini kullandı.
Saldıroğlu, sevinçli bir haber alsalar da hala Silivri’de tutuklu olan arkadaşlarının bulunduğunu hatırlatarak, “Onlar için mücadelemiz sürecek. Tüm tutsak arkadaşlarımızı alana kadar yorulmadan devam edeceğiz,” dedi. Saldıroğlu’nun bu güçlü ifadeleri, tutukluluk sürecinde yanında olan kişilere de teşekkür etmesini peşinden getirdi.
Hukuki durumunu eleştiren Saldıroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle 50 gün boyunca tutuklu kaldığını ve bunun toplum vicdanında sorgulanması gerektiğini ifade etti.
“Bu hukuki bir tutuklama değildi,” diyerek, tutuklamaların çoğunun hukuksuz olduğuna dair gözlemlerini paylaştı. Ayrıca, tutuklama kararlarının daha dikkatli verilmesi gerektiğini, bunun masum insanların hayatlarını olumsuz etkilediğini belirtti.
- Dünyanın En Büyük Varlık Fonu Norveç, İsrail’deki 11 Şirketteki Paylarını Satacağını Açıkladı - 12 Ağustos 2025
- Gazetecilere Artan Tehdit: Gazze’de El Cezire Muhabirinin Ölümü Kanlı Çatışmanın Ciddiyetini Gösteriyor - 12 Ağustos 2025
- Edirne ve Çanakkale’de Orman Yangınlarına Tüm İmkanlarla Müdahale: Yerel Yönetimlerden Yoğun Seferberlik - 12 Ağustos 2025