ABD’den DavutoÄŸlu’na sert yanıt: Kesinlikle hayır, nokta!

DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu’nun,“Türkiye’ye dönük bir algı operasyonu yapılıyorsa hepimizin buna ortak tepki vermesi gerek” sözleri ABD’de yankı buldu.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, gündelik basın toplantısında DışiÅŸleri Bakanı DavutoÄŸlu’nun deÄŸerlendirmesi ile ilgili soruya verdiÄŸi yanıtta, “Ä°nsanların Türkiye’ye yönelik algısını, bakışını Youtube’a yapılan engellemenin durdurulması, Twitter’ın bloke edilmemesi ile deÄŸiÅŸir. Asıl bu engellemeler baÅŸka yerlerdeki insanların, ‘Hey bakın, Türkiye’de basın özgürlüğü sandığımız kadar da iyi deÄŸilmiÅŸ’ diye düşünmelerine yol açıyor” diye konuÅŸtu.

“KESÄ°NLÄ°KLE HAYIR, NOKTA!”

Marie Harf, “Washington’da Türkiye’ye yönelik bir algı operasyonu var mı” sorusunu da“Kesinlikle hayır. Kesinlikle hayır, nokta!” diye yanıtladı. Özgürlük Evi’nin basın özgürlüğü raporunun, basın özgürlüğünün son on yılda dibe vurduÄŸunu gösterdiÄŸini belirten Harf, kendileri için önemli olan bu konunun olduÄŸunu belirterek, “Bu salonda, basın özgürlüğüne gelen kısıtlamalar konusunda çok konuÅŸtuk. Rusya’da olsun, Venezüella’da olsun, yada Twitter ve Youtube ile ilgili Türkiye’de olsun. Bu konunun önemli olduÄŸuna inanıyoruz, bu da çok açık” dedi.

Özgürlük Evi’nin raporunda yer alan öneri ve analizlerin bir bölümü ile aynı fikirde olduklarını belirten Harf, “Türkiye’de basın özgürlüğü konusundaki kaygılarımızı Türk yetkililere de ilettik. Sosyal medya sitelerinin açılması konusunda bunu yapmayı da sürdüreceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

.