1 Mayıs: Ä°stanbul’da yoÄŸun güvenlik önlemleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için Ä°stanbul’da baÅŸta Taksim Meydanı olmak üzere birçok noktada güvenlik önlemleri alınırken, birçok yok araç trafiÄŸine kapatıldı.

Ä°stanbul’da 30 binden fazla polisin görev yaptığı belirtilirken, Taksim’e çıkan yollar sabah 05:00’ten itiraberen aÅŸamalı olarak polis tarafından kontrol altına alındı. Çelik bariyerlerle kapatılan meydana kimse alınmıyor.

BeÅŸiktaÅŸ, KabataÅŸ ve Karaköy iskeleleri, Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na, Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na deniz motoru seferleri, Taksim-Karaköy arası çalışan Tünel seferleri, Taksim-KabataÅŸ arası çalışan füniküler seferleri, Yenikapı-Hacıosman metro hattı üzerinde bulunan Taksim, ÅžiÅŸhane, Osmanbey metro istasyonları da saat 05.00’ten itibaren kapatıldı.

Bu arada Barbaros Bulvarı’nda toplanan yaklaşık 30 kiÅŸilik grup, önce BeÅŸiktaÅŸ Meydanı’na, ardından da Taksim’e yürümek istedi. Polis gruba müdahale etti ve eylemciler gözaltına alındı.

Bakırköy’de gruplar toplanmaya baÅŸladı

Taksim Meydanı, Mecidiyeköy, Saraçhane, Dolmabahçe Meydanı, Kadıköy İskele Meydanı, Bakırköy Halk Pazarı, Bakırköy Meydan ve civarındaki helikopter uçuşlarına da müsaade edilmiyor.

Bakırköy Halk Pazarı alanındaki kutlamalar ve miting nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Miting alanına çıkan bazı yollar ise demir bariyerlerle trafiğe kapatıldı.

Mitinge katılmak isteyenler buralarda oluşturulan kontrol noktalarından aranarak içeri alınıyor.

Grupların toplanmaya baÅŸladığı Bakırköy’de 11:00 sıralarında DÄ°SK kortejinin aynı noktada toplanıp yürüyüşe geçmesi bekleniyor.