Özgür Özel’den Silivri Çıkışı: “Bugün Zulmedenler, Yarın Burada Yargılanmayacaklarının Garantisini Veremez”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada hem yargıdaki hukuksuzluklara hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. “Bugünün kudretlileri yarını düşünmeli,” diyen Özel, “Herkes devrin Zekeriya Öz’ü gibi kaçamıyor. Bugün zulmedenlerin yarın burada yargılanmayacağının garantisi yok,” ifadeleriyle dikkat çekti.

“İmamoğlu’nu Aday Yaptırmama Operasyonu”

Özgür Özel, İmamoğlu’na yönelik davaların “hukuksuz ve siyasi” olduğunu belirterek, Erdoğan’ın yargı eliyle bir siyasi mühendislik yürüttüğünü savundu. Özel’e göre bu davalar, İmamoğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemeyi amaçlıyor. “Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı yaptırmama görevini taşeron bir yapı üstlenmiş,” diyen Özel, “Akın A.Ş. adeta bu siyasi kumpasın yüklenici firması gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Yargının bağımsızlığını yitirdiğini ve özellikle İstanbul’da özel bir planın devreye sokulduğunu savunan Özel, Erdoğan’ın geçmiş seçim başarısızlıklarını cezalandırmak istediğini söyledi: “Erdoğan’a karşı işlenen suç ne? Sandıkla onu yenmek. Bu yüzden yıllar öncesine ait diplomaları, imzaları, her şeyi masaya koyup, dava açıyorlar.”

“Silivri’nin Sandalyeleri Dönüyor”

CHP lideri, geçmişte FETÖ davalarının görüldüğü Silivri’de bugün muhalefetin yargılandığını, ama bir gün aynı koltuklara bu hukuksuzluklara imza atanların oturabileceğini belirtti. “Devrin Zekeriya Öz’ü gibi herkes kaçamıyor. Bu mahkemelerde kimlerin nasıl yargılandığını gördük. Bir gün bu koltuklara bu hukuksuzlukları yapanlar oturabilir,” dedi.

Yargıya yönelik sert eleştirilerini sürdüren Özel, bazı savcıların “mala çökme ve baskı kurma” yöntemleriyle hukuku araçsallaştırdığını öne sürdü: “Önce mal varlıklarına el koyuyorlar, sonra istediği ifadeyi alıncaya kadar tehdit ve sürgünle anneye, çocuğa baskı uyguluyorlar. Bunları belgeliyoruz.”

“Şeffaflık istiyoruz, TRT’den canlı yayınlansın”

Özel, İmamoğlu’nun yargılandığı davanın TRT’den canlı yayınlanması talebini yineleyerek kamuoyuna açık, şeffaf bir yargılama çağrısında bulundu. “Bu kadar açık bir kumpas halkın gözleri önünde sergilensin. Madem adilsiniz, neden korkuyorsunuz?” dedi.

“Haksız Tutuklamalar Derhal Sonlandırılmalı”

CHP lideri ayrıca, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalamayacak durumda olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın durumuna dikkat çekti ve derhal tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Ahmet Özer’in ise beraat etmiş olmasına rağmen halen tutuklu olduğuna vurgu yaptı: “Sayıştay raporları bile suçsuz olduğunu ortaya koyuyor. CHP’li olduğu için cezaevinde. Hukuk artık tamamen siyasete endeksli bir baskı aracına dönüştü.”

“Beyaz Toroslarla Tehdit Edemezsiniz”

Erdoğan’ın sık sık yaptığı “beyaz Toros” göndermelerine de yanıt veren Özgür Özel, bu tür sembollerle halkın gözdağı verilmek istendiğini söyledi. “O masaya koyduğunuz Toros’lar, kayıpları, faili meçhulleri hatırlatıyor. Bu halk o dönemi de unutmadı,” dedi.

CHP lideri Özgür Özel’in Silivri çıkışı, sadece İmamoğlu’na değil, Türkiye’nin genelinde adaletsizliğe ve siyasi baskıya karşı güçlü bir mesaj niteliği taşıdı. Özel’in sözleri, yaklaşan seçimler ve muhalefetin pozisyonu açısından da önemli bir siyasi deklarasyon olarak değerlendiriliyor.