Lodos Körfezi Vurdu

Ayvalık:

Ayvalık’ta saatteki hızı yer yer 100 kilometreye ulaşan lodos, bazı küçük balıkçı teknesi ve filikanın parçalanıp batmasına sebep oldu.

Ayvalık’ta saatteki hızı yer yer 100 kilometreye ulaşan lodos, hayatı durma noktasına getirdi. Kuvvetli lodos ilçe merkezinde küçük balıkçı tekneleriyle filikaları yerle bir ederken, ağaçları da köklerinden söktü. Ev ve işyerlerinin bacalarını uçuran lodos, metruk evlerin kısmen yıkılmasına sebep oldu. Sarımsaklı plajlarını aşan dalgalar kumsalı adeta işgal etti. Plajlardaki bazı gezi tekneleri fırtınada zarar gördü. Metrelerce yüksekliğe ulaşan dalgalar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Bugün sabaha karşı şiddetini arttıran lodosun meteorolojinin tahminlerine göre 3 gün daha etkisini sürdüreceği açıklandı.

Akçay:

Edremit Körfezi’nde şiddetli logosun etkisiyle dev dalgalar, Akçay, Güre ve Altınoluk’ta tsunami korkusu yaşatıyor.

Akçay da sahile vuran dalgalar lodosun etkiyle limanı aşarak metrelerce yüksekliğe ulaşıyor. Balıkçılar ise teknelerini Güre’de bulunan balıkçı barınağı çekerken, lodosun şiddetini arttırmasından endişe ediyorlar. Sahil yolları denizin kararması ile araçlar ve yayalar için trafiğe kapatıldı. İlçede bazı derelerin su yüksekliğinin arttığı öğrenildi. Yetkililer vatandaşları lodos fırtınasının olumsuz etkilerine karşı gerekli önlemleri almaları için uyardı.