Albert Camus ve Başkaldırma Felsefesi
Her insan teki kendi bireysel varoluşunu aydınlatmak ister. Felsefe tarihi de insanın kendini ve dünyayı şu ya da bu biçimde kavramaya çalıştığı ve bunun...
Raporu olmayan 95 bin kişiye engelli maşı ödenmiş…
Sayıştay’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre Sağlık Bakanlığı Engelli Sağlık Kurulu Raporu olmayan 40 bin 746 kişi engelli...
Türkiye’de tedavi olan turistler Sağlık Bakanlığı’na 51 Milyon borç bıraktı…
Turistler Türkiye’de tedavilerini yaptırdıktan sonra masraflarını ödemeden ülkelerine döndü. Sağlık Bakanlığı’nın hesaplarında turistlerin borcu 51 milyon 142 bin 303 lira 12 kuruşa kadar vardı....
Faşizm mekaniği
Fransa’nın istikrarsız siyasal sistemi Cezayir Savaşı’nın getirdiği basınçla bir çıkmaza sürüklenmiş, siyasal elit savaşın nasıl sonlandırılması gereğine dair bölünmüştü. Bu koşullarda 24 Mayıs 1958’de...
Homo Sacer: Agamben’nin Egemenlik Mefhumu
Bu yazıda, Giorgio Agamben’in ‘Kutsal İnsan: Egemen İktidar ve Çıplak Hayat’ kitabında ele aldığı egemenlik yani modern biyosiyaset kavrayışını değerlendirmeye çalışıyorum. Mitchel Foucault’nun ve...
Eşitsizliklerin Tercümesinde Sınıf ve Etnisite: Kanarya
Geçtiğimiz haftalarda, tesadüfen, yapmış olduğum bir ön saha araştırmasının notlarıyla karşılaştım. Haziran 2010 yılına ait bu notlar, Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi ile ilgiliydi. Bu...