El Yazısı Geçmişte mi Kaldı?

Günümüz teknolojisinin ilk ve orta dereceli okullarda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması, el yazısı eğitiminin de sonunu getirdi. Çok sayıda çocuk, artık ilkokulda el yazısı öğrenmiyor. Ancak el yazısı, yeniden popüler olmaya başladı. Amerika’da binlerce öğrenciye yeniden el yazısı öğretiliyor. New York’ta bir ilkokul, öğrencilerine el yazısının sadece görsel güzelliğini değil, eğitimsel gücünü de öğretiyor.

New York’taki Gradstein İlkokulu’nda üçüncü sınıf öğrencilerine el yazısı öğretiliyor. El yazısına başlamadan önce ısınmak, önemli.

Bu okuldaki öğretmenlere göre el yazısı, çocukların cümle kurma ve kelimeleri doğru heceleme becerisini geliştiriyor çünkü çocuklar, kelimeleri yazmadan önce düşünmek zorunda.

Jessica Geller, ”Çocuğu bir bütün olarak eğitmek önemli. Ders programında satranç ve dansa da yeniden yer vermeye başladık. El yazısına da aynı önemi veriyoruz. El yazısı, çocukların lise ve üniversite yıllarında da güzel yazı yazmasını ve okuduklarını anlamalarını geliştirecek bir beceri” şeklinde konuşuyor.

New York’taki bir milyon 100 bin öğrenci, el yazısı öğreniyor. Altı eyalet daha el yazısı eğitimini zorunlu hale getiriyor.

Öğrenciler klavye kullanmada son derece becerikli olsalar da eğitimcilere göre el yazısını kusursuz öğrenmek şart.

Geller’e göre, çocuklar okuma yazmayı henüz yeni öğreniyor. El yazısı ayrıca disleksi gibi öğrenme bozuklukları olan çocuklarımız için çok yararlı çünkü harfleri birbirleriyle birleştirerek yazı yazıyorlar. El yazısı ayrıca çocukların okuma becerisini de geliştiriyor ve kelimeleri hatasız yazmalarını sağlıyor.

Çocuklar da oldukça heyecanlı.

Camille Santos, el yazısı için doğru açının bulunması ve dik oturulması gerektiğini söylüyor. Ayrıca el yazısıyla yazmanın resim yapmaya benzediğini de ekliyor.

Çocuklar el yazısını sevdikleri zaman daha çabuk öğreniyor ve hayat boyu kullanıyor.