CHP Adalet Kurultayı düzenleyecek

CHP, Adalet Yürüyüşü’nün ardından bu kez de Adalet Kurultayı düzenliyor. CHP tarafından “partiler üstü” olarak tanımlanan kurultay, aÄŸustos ayı sonunda Çanakkale’de yapılacak.

Ana muhalefet partisi CHP, Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun 9 Temmuz’da Maltepe’de düzenlenen Adalet Mitingi ile sonlanan 24 günlük Adalet Yürüyüşü’nden sonra ÅŸimdi de Adalet Kurultayı düzenliyor.

Partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulunan CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, söz konusu kurultayın 26-30 AÄŸustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleÅŸtirileceÄŸini duyurdu.

Adalet Yürüyüşü’nün ardından “toplumun her kesiminden” çaÄŸrılar geldiÄŸini belirten Tezcan, “Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı ve adaletle ilgili yol haritasını çıkaracağı bir kurultay talebi geldi… Böyle bir talebe kulaklarımızı tıkayabilmemiz mümkün deÄŸildi” dedi.

Neden Çanakkale?

BeÅŸ gün sürmesi planlanan kurultayda “Türkiye’de yaÅŸanan adaletsizlikler, adaletin katledilmesinde gelinen nokta ve çıkış yollarının” konuÅŸulacağını ifade eden Tezcan, kurultay düzenleme kararlarının nedenini şöyle açıkladı:

“Tarihimizde atalarımız bütün büyük devlet meselelerin ve toplumsal sorunları kurultaylarla çözmüşler. Halk olarak bir araya gelmiÅŸler ve kurultaylar aslında bugün anlaşıldığı gibi partilerin organik toplantıları deÄŸil; büyük toplumsal meselelerin çözüm yerleri olmuÅŸlar.”

CHP Sözcüsü, kurultay için neden Çanakkale’nin ve 26-30 AÄŸustos tarihlerinin seçildiÄŸini ise, “Çanakkale, ilk defa hiçbir etnik ayrım gözetmeden ulusal KurtuluÅŸ Savaşı’ndan önce bu milletin Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı gözetmeden bir arada iÅŸgale karşı koyun koyuna savaÅŸtığı yer. Herkesin kanının topraklarıyla yoÄŸrulmuÅŸ ve ulus bilincinin ilk tohumlarının atıldığı bir direniÅŸ destanı. Bu nedenle bunu Çanakkale’de yapmanın anlamlı olacağı görüşü ortaya çıktı. 26-30 AÄŸustos tarihleri arasının bir baÅŸka özel önemi var; Büyük Taarruz’dan büyük zafere giden yolun tarihidir. Bu nedenle o aradaki 5 günlük dönem, milletimizin bir yeni büyük taarruzunun ve yeni büyük zaferinin iÅŸareti olacak önemli görüşmelerin yapılacağı bir yer olacaktır” sözleriyle ifade etti.

“Partiler üstü bir kurultay”

Herkesin kendi adaletsizliÄŸiyle ilgili meseleyi bu platformda konuÅŸabileceÄŸini söyleyen Tezcan, “Bu kurultay, bir partinin kurultayı deÄŸil. Bu kurultay, partiler üstü bir kurultay; adalet isteyenlerin kurultayı. ‘Adalet dosyasına benim de koyacağım bir arzuhalim var’ diyenlerin geleceÄŸi bir kurultay” ifadesini kullandı.

Adalet Yürüyüşü’nü de “partiler üstü” yaptıklarını ve bu sayede büyük destek gördüklerini belirten CHP Sözcüsü, “Åžimdi yine bu kurultayımızı da parti bayrağı, parti amblemi ve parti logosuyla yapmıyoruz. Bu, milletin büyük davalarının çözüleceÄŸi kurultaylara benzer bir örnek kurultay olacak” dedi.