Göbeklitepe tapınak mı?
Göbeklitepe’yi gördüğümde buranın bir tapınak olduğuna çok çabuk karar verildiğini düşündüm. Bu yazıda Göbeklitepe ile ilgili şu soruyu kendi alanım içinde tartışmaya çalışacağım: Göbeklitepe...
Tek Bir Kişi Bütünü Etkilemeye Yeter
"Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım....
Bilim İnsanları: Dünya kesinlikle bir iklim krizinin ortasında
Uluslararası bir araştırma koalisyonu, dün yayımlanan yeni raporunda Dünya’nın yaşam belirtilerinin kötüleşerek, “insanlığın mutlak surette bir iklim buhranıyla” karşı karşıya olduğu noktaya kadar geldiğini...
Yazar olarak Erdoğan ve “Adil Dünya”
Günümüzde “daha adil bir dünya” mümkün mü?
“Elbette mümkün!” diyor Erdoğan ve yayınladığı kitapta da bunun yollarını anlatıyor. Kendisi “adil dünya”ya en büyük engelin “Birleşmiş...
Faşizme giden yolda son aşama
YSK,16 Nisan’da rejim değişikliğine giden yolu mühürsüz zarflarla açmıştı. Hayır’ın sokaktaki ve sandıktaki gücüne set çekmeye kalktılar ancak Hayır diyen milyonları rehin alamadılar. 3...
Anti-Semitizm: Zırıltı mı yoksa Tehlikeli Bir Akım mı?
Geçtiğimiz günlerde facebook sayfamda, Avlameroz'da çıkan “Yunan Selânik’in İnşası ve (Affedersin) Antisemitizm” başlıklı bir yazıyı paylaşmıştım. Bunun üzerine bir arkadaş şöyle yazdı:
“... bu anti-Semitizm zırıltısından ve Avlaremoz'un...