Neo-liberalizm Döneminde ve Pandemiden Sonra Sosyal Demokrat Partiler

Bu yazının birinci bölümünde  1980 sonrasında yaşanan neo-liberal ideolojik hegemonya döneminde sosyal demokrasinin ve sosyal demokrat partilerin durumu ele alınmakta, ikinci bölümde ise pandemi...

Fizikçilere göre, doğadaki 5. temel kuvvete ilişkin ‘güçlü kanıtlar ortaya çıktı’

ABD'de bilim insanları, yapılan bir deneyde küçük bir atom altı parçacığın bilinen fizik yasalarına uymadığını açıkladı. Fizikçiler bu durumun doğadaki beşinci temel kuvvetin kanıtı...

Altı gezegenin senkronize hareket ettiği bir güneş sistemi keşfedildi –

Astronomlar, milyarlarca yıldır dış etmenlere maruz kalmadan var olmayı başarabilmiş ve tamamıyla senkronize halde hareket eden bir güneş sistemi keşfettiler. Bu güneş sistemi, bizimkinden...

Hititlerin Beslenme Alışkanlıkları Arkeolojik Kazılarla Aydınlatılıyor

Çorum’da Hititlerin yemek kültürünü aydınlatan arkeolojik kazılar devam ediyor Çorum’un Ortaköy ilçesinde yer alan Şapinuva Ören Yeri, Hititlerin önemli idari merkezlerinden biri olarak biliniyor....

Asya Üretim Tarzı

Bir süredir sosyalizm üstüne yazmaya başlamıştım. Öncelikle sosyalizmin uluslararası arenada bugün ne anlama geldiğini, bunun nasıl bir süreç sonunda buraya geldiğini kurcalamak istiyorum. Sosyalizmin,...

Doğu Asya’nın “Geri” Olduğu Varsayımı Çöküyor: Çin’de 160 Bin Yıllık Gelişkin...

Çin’in Henan eyaletindeki Xigou sahasında bulunan 160 bin yıl öncesine tarihlenen saplı taş aletler, Doğu Asya’daki erken insan topluluklarının sanılandan çok daha karmaşık teknolojiler...

Son Eklenenler