Miras hakkı, emek vermeden başka bir insanın emeğiyle yaşama gücüdür

Miras hakkı sadece, merhumun varise, yaşamı boyunca elinde tuttuğu gücü bırakması bakımından toplumsal bir öneme sahiptir –yani mülk, başka insanların emeğinin ürünleri aracılığıyla gücün...

ABD’de 275 milyon yeni genetik varyant keşfedildi: Sağlık alanında potansiyel yenilikler

ABD'de yürütülen bir çalışma, genetik kodların incelenmesiyle ilgili önemli bir adım attı. 275 milyondan fazla "tamamen yeni" genetik varyantın keşfedildiği bu çalışma, sağlık alanında...

Dünya’yı kurtaracak deney

ASA uzay aracı, bir katil kayanın Dünya'yı tehditinin ortadan kaldırılmasına yönelik eşi görülmemiş deneyde, bir asteroide inanılmaz hızla çarptı. 'Dünya'yı kurtaracak' deney başarıyla tamamlandı Bir...

‘Kokteyl terör’ terörü işbaşında

Tam iki yıl önce bugün öğleye doğru Ankara Garı önünde çok büyük bir katliam yapıldı. Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmaya başlamış kalabalığın...

Aleviler: Cumhuriyet Tarihyazımında Unutulmuş Özneler?

Birkaç sene önceki durumla karşılaştırırsak, günümüzde Aleviler üzerinde çalışmaların son derece gelişmiş olduklarını görüyoruz. Bugün konuyla ilgili yüzlerce kaynak bulabilmek mümkün. Ancak bu kaynakların...

AKP Sonrasını Düşünmek – V

Reistokrasi ve Neo-otoriteryanizm Otoriteryanizm, yeni binyılın trendi; 2000’li yıllar, tüm dünyada adım adım, otoriter yönetimlerin zaferlerine sahne oldu: Vladimir Putin’den Donald Trump’a, Viktor Orban’dan Rodrigo...

Son Eklenenler