Bilim insanları yaşlanmayı durdurmanın yolunu buldu!

Yaşlanma, insanlık tarihi boyunca çözülememiş bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar, yaşlanmanın nedenlerini ve mekanizmalarını ortaya koyuyor. Bu araştırmalardan biri...

ESA’nın yeni uzay görevi ile Venüs ilk kez ayrıntılı incelenecek

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Venüs'ün yüzeyi, atmosferi ve iyonosferi hakkında daha fazla bilgi edinmek için yeni bir uzay görevi başlattı. EnVision adlı görev, 2030'ların...

Kimin Bu Kentler?

Berlin’de sürgün müzesini ziyaret etmiştim yakın bir zamanda. Almanya’dan başka ülkelere aceleyle gitmek zorunda kalanların ayaklarını son bastıkları toprak, kent parçası olarak tarihi öneme...

Göbekli Tepe: Uygarlık Anlayışını Sarsan 12.000 Yıllık Anıt

Güneydoğu Anadolu’da, Şanlıurfa yakınlarında yer alan Göbekli Tepe, arkeoloji dünyasında son yüzyılın belki de en çarpıcı keşfi olarak öne çıkıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde...

Anaerkil toplum ve kadın hakları

Bachofen’in ilk kez 1861’de yayınlanmış olan “Anne Haklan” yaklaşık aynı zamanda basılmış olan iki bilimsel yayınla aynı kaderi paylaşmıştır: Darwin’in “Türlerin Kökeni” ve Marx’ın...

Dünyanın en güçlü kuantum bilgisayarı artık Çin’de

Çin'de bilim insanları, en güçlü süper bilgisayarı en az sekiz yıl alacak bir görevi kuantum bilgisayar ile sadece 72 dakikada gerçekleştirdi. Hefei'deki Çin Bilim ve...

Son Eklenenler