CHP’li Gökçe Gökçen’in açıkladığına göre, son 3 günde sadece 10 kadın hayatını kaybetti. Bu kadınların 4’ü İzmir’de, diÄŸerleri ise EskiÅŸehir, Manisa, Gaziantep, Ankara, MuÄŸla ve Hakkari’de yaÅŸamaktaydı. Ayrıca bir kadının da şüpheli bir ÅŸekilde öldüğü bildirildi. Bu durum, Türkiye’de kadına yönelik ÅŸiddet ve cinayetlerin ne kadar ciddi bir sorun olduÄŸunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Kadın cinayetlerinin önlenmesi için uluslararası bir sözleÅŸme olan İstanbul SözleÅŸmesi’nden çıkılması, bu sorunu daha da derinleÅŸtirdi. İktidarın bu kararıyla birlikte, kadınların yaÅŸam hakkı ve güvenliÄŸi hiçe sayıldı. Kadınların sahiplenilmesi gerektiÄŸini savunan zihniyetle iÅŸbirliÄŸi yapan iktidar, kadın cinayetlerinin faillerini koruyan ve cezasız bırakan bir tutum sergiledi.
CHP’li Gökçen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir GöktaÅŸ’ın da bu konuda sorumluluk alması gerektiÄŸini belirtti. GöktaÅŸ’ın göreve baÅŸladığı 5 Haziran’dan bu yana en az 16 kadının katledildiÄŸini söyleyen Gökçen, Bakan’ın acilen kadın ve çocukların yaÅŸam haklarını koruyacak tedbirleri almasını istedi.
Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin gerçek boyutlarının gizlenmeye çalışıldığını da iddia eden Gökçen, polis telsizlerinde kadın cinayetlerinin anons edilmediğini ve kadınların isimlerinin geçirilmediğini duyduklarını ifade etti. Gökçen, gerçek verilerin basına yansıyanlardan çok daha fazla olduğunu vurguladı.
Kadın cinayetleri, Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Kadınlar, her gün erkek ÅŸiddetiyle karşı karşıya kalmaktadır. Kadınlar, her gün hayatlarını kaybetmektedir. Kadınlar, her gün adalet aramaktadır. Kadınlar, her gün mücadele etmektedir. Bu mücadelede yalnız deÄŸildirler. CHP olarak biz de kadınların yanındayız ve onların sesi olmaya devam edeceÄŸiz.
NHY/ T24, Politik Yol















