Gezegendeki en gizemli organizma Blob uzay istasyonuna gidiyor
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar olabilecek en sıra dışı konuğu ağırlamaya hazırlanıyor. Kendi gezegeninde bir uzaylı gibi olan 'Blob' isimli sıra dışı organizmayı bilim insanları...
Galaksimizde 70 yeni yetim gezegen keşfedildi
Yetim gezegenler, Güneş sistemimizdeki gezegenlerin kütlelerine benzer kütlelere sahip olan fakat bir yıldızın etrafında dönmeyip, bunun yerine kendi başlarına serbest şekilde gezen, yakalanması zor...
NASA, Mars kayalarında organik madde buldu!
30 Temmuz 2020’de fırlatılan ve geçtiğimiz yılın şubat ayında Mars’a iniş yapan Perseverance uzay aracı, bugüne kadar birçok önemli gelişmeye ve keşfe imza attı....
Distopya mı yoksa Ütopya mı?
Gezegenimiz tarihi bir süreçten geçiyor. Öncelikle herkese sağlık, moral ve metanet diliyorum. İnsanlık alemi olarak yaşadığımız bu zor ve kötü günlerin üstesinden geleceğiz elbet.
Bir...
NASA’dan beklenen açıklama geldi: “Görev başarılı oldu”
Artık Dünya'yı bir gök taşından nasıl koruyacağımızı biliyoruz. NASA, DART uzay aracının bir asteroide çarptığı görevin başarılı olduğunu resmi olarak doğruladı.
Günün birinde bir asteroit...
Yeni Araştırma: Binlerce Yıllık Patojenler Yeni Salgın Tehdidiyle Karşımızda!
Dünya, Covid-19 pandemisini arkasında bırakmaya çalışırken, bilim dünyasından endişe verici bir uyarı geldi. Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi'nin son çalışmasına göre, binlerce yıllık patojenlerin...