Son Üç Gün

“Yolsuzlukların ve yasakların olmadığı (*)” bir ülkede 3 gün sonra oy verme işlemi başlayacak! Cezaevleri, ülke tarihinin en kalabalık günlerini yaşasa da, Cumhurbaşkanının sözleri daha...

Doğa Yazınında Beden Politikası

İnsanın doğa ve doğal çevreyle olan ilişkisinin temelinde ahlaki, toplumsal, kültürel ve politik anlamlarla yüklü, ve insan-merkezci epistemolojiye dayalı bir beden politikası yatmaktadır. Doğayı...

Heidegger’in Çekici, Sofi’nin Külahı ve Öteki Ben

Meslekten üstadım, aziz bir dost aradı. Uzunca muhabbet ettik. Bu vesileyle, ben lafı epey zaman önce kütüphanesinden müsadere ettiğim kitaplara getirip, onlardan ikisini hatırladığımı,...

Araştırmaya göre fareler de hayal gücüne sahip

Bilim insanları, kemirgenlerin de tıpkı insanlar gibi sadece düşüncelerini kullanarak uzayda gezinebildiğini söylüyor. İster güzel bir tatil hayal edin, ister gelecekteki bir projenizi planlayın,...

Evrenin ötesinde bir şey var mı?

İnsanlığın temelde zamanın başlangıcından beri sorduğu, muhtemelen sorabileceğiniz en zorlayıcı sorulardan biri: Bilinen sınırların ötesinde ne var? Bu sorunun nihai versiyonu, evrenin sınırlarının dışında...

Özgürlük Bir Erdem Değil, Bir Tesadüf mü?

Bir kavga anında atılan tek bir yumruğun birini katil, diğerini sıradan bir insan yapabildiği bir dünyada; “ahlak” ile “şans” arasındaki sınır, hem modern felsefede...

YENİ EKLENENLER