Raporu olmayan 95 bin kişiye engelli maşı ödenmiş…

Sayıştay’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre Sağlık Bakanlığı Engelli Sağlık Kurulu Raporu olmayan 40 bin 746 kişi engelli...

Uzay ajanslarının bütçeleri, uzay yolculuklarının maliyeti ne kadar?

On yıllar boyunca hükümetlerin tekelinde olan uzay yolculukları, yakın tarihte özel şirketlerin de faaliyet gösterdiği bir alana dönüştü. Gelişen teknolojiyle birlikte uzaya gitmenin maliyeti azalsa...

NASA açıkladı, Dev göktaşı dünyayı teğet geçti!

NASA, Big Ben’den daha büyük olan göktaşının geçtiğimiz dakikalarda gezegenimizi teğet geçtiği duyurdu. Gezegenimiz Dünya’yı teğet geçen göktaşıyla ilgili Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA)...

Araştırma: Ölçülü alkol tüketimi kalp sağlığına iyi gelmiyor; her kadehte risk...

Amerikalı bilim insanları ölçülü düzeyde alkol tüketiminin kalp sağlığına faydası olabileceğine dair tartışmalara son noktayı koydu. Yapılan yeni bir kapsamlı araştırmaya göre günde bir...

Siyaset-Boğaziçi ve öfke

Boğaziçi Üniversitesi’nde olanlar beni, bizi sanırım çoğumuzu ilgilendiriyor, etkiliyor. Küçük bir mekanda, önümüzde küçük bir ekrandan ve “günlük” gelen gazeteleri bir gün sonra okuyarak (malum...

Kimin Bu Kentler?

Berlin’de sürgün müzesini ziyaret etmiştim yakın bir zamanda. Almanya’dan başka ülkelere aceleyle gitmek zorunda kalanların ayaklarını son bastıkları toprak, kent parçası olarak tarihi öneme...

YENİ EKLENENLER