Bilimsel araştırma: Spermler fizik kurallarına aykırı bulundu

Sperm hücreleri, insanlığın varlığının temelini oluşturan küçük ama önemli bir rol oynar. Ancak bu hücrelerin nasıl yüzdüğü, fizikçiler için uzun zamandır bir gizemdi. Şimdi,...

Engels 200 yaşında: Marx’ın silah arkadaşı

Bir ömür boyunca, bana uygun düşen işi yaptım, yani ikinci keman oldum; doğrusu alnımın akıyla, az-çok bu işin üstesinden geldiğime inanıyorum. Ve Marx gibi...

Dünyanın Başka Bir Sonu Mümkün

Böyle bitmesi gerekmiyor. “Dünyanın Başka Bir Sonu Mümkün.” Mayıs’ın son günlerinde, ölümcül bir pandeminin orta yerinde devam eden Minneapolis’teki ayaklanma sırasında, aydınlık beyaz bir...

Dünyanın Manyetik Alanı Hakkında Çarpıcı Araştırma

Dünyanın manyetik alanı, gezegenimizi zararlı kozmik radyasyondan koruyan görünmez bir kuvvet olarak yüzyıllardır ilgi ve araştırmanın konusu olmuştur. "Geophysical Research Journal"da yayınlanan yeni bir...

Beyni çipli felçli adam ‘doğrudan düşünce gücüyle’ tweet attı

Beyne sinirsel bilgisayar arayüzleri yerleştiren bir şirket, kendisini hareketsiz bırakan sinir sistemi hastalığından mustarip bir hastanın sadece düşünerek sosyal medyada gönderi paylaşabildiğini duyurdu. Kasların hareket...

Helalleşme Retoriği Üzerine

Türkiye’de siyasal alanın kimi zaman normalleştiği, kimi zamanlarda ise olağanüstü bir döneme girdiğine ilişkin yorumlar ekseriyetle sınıfsal perspektif farklılıklarından kaynaklanıyor. Perspektifi doğrudan toplumsal üretim...

YENİ EKLENENLER