Evrenin Karanlık Tarafı: Eşsiz Haritanın İlk Parçası Ortaya Çıktı
Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Temmuz 2023’te fırlatılan Euclid teleskobu, “evrenin karanlık tarafı” olarak bilinen karanlık madde ve karanlık enerjiye dair bilinmeyenleri aydınlatmak için geliştirilen...
Neden Sosyalizm?
Ekonomik ve sosyal konularda uzman olmayan birinin sosyalizm konusundaki görüşlerini ifade etmesi tavsiye edilir mi? Bunun birkaç nedenden olabilirliğine inanıyorum.
Öncelikle soruyu bilimsel bilgi açısından...
Diyarbakır’ın tarihi mirası: Yeni keşfedilen lahit
Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen bir şehir olarak, yeni bir arkeolojik keşifle gündeme geldi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve 5...
Büyük resme bakmak
Bu hafta, hükümetle zincir marketler arasındaki gerilimi ve tabii ki 6 yaşındaki bir kız çocuğunu gelin yapan ahlaksız ilişkileri konuştuk. Peki ya geçen hafta?...
NASA’nın DART görevi ve Mars’a potansiyel etkileri üzerine bir inceleme
NASA'nın Double Asteroid Redirection Test (DART) görevi, uzay araştırmalarında önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu görev, insanlığın potansiyel olarak tehlikeli asteroidleri yönlendirme yeteneğini...
Raporu olmayan 95 bin kişiye engelli maşı ödenmiş…
Sayıştay’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre Sağlık Bakanlığı Engelli Sağlık Kurulu Raporu olmayan 40 bin 746 kişi engelli...