Tarihte ‘aşı karşıtlığı’: İlk olarak ne zaman ortaya çıktı, neden karşı...

Covid-19 aşılarının tıp ve biyoteknoloji dünyasında benzeri görülmemiş bir hızda geliştirilmiş olması ve yan etkilerine ilişkin toplumun yeterince bilgilendirilmemiş olması kimilerini aşıların güvenliği konusunda...

Engels 200 yaşında: Marx’ın silah arkadaşı

Bir ömür boyunca, bana uygun düşen işi yaptım, yani ikinci keman oldum; doğrusu alnımın akıyla, az-çok bu işin üstesinden geldiğime inanıyorum. Ve Marx gibi...

Samanyolu Galaksisi dışında ilk kez bir kara delik keşfedildi

Astronomlar, ilk kez Samanyolu Galaksisi dışında yeni bir teknik kullanarak bir kara delik keşfetti. Keşfedilen kara delik, Samanyolu'na komşu olan Büyük Mecellan Bulutu'ndaki yıldızlar...

NASA’nın keÅŸif aracı Mars’ta antik bir gölün varlığını doÄŸrulayan veriler topladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars yüzeyinde araştırma yapan Perseverance keşif aracının, "Jezero Krateri" adı verilen havzada antik bir gölün varlığını doğrulayan veriler...

Dünya’nın GeçmiÅŸinde Satürn Benzeri Halkalar: Yeni KeÅŸifler

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, Dünya'nın bir zamanlar, Satürn benzeri halkalarla çevrili olabileceğini ortaya koymuştur. Bu heyecan verici hipotez, Earth and Planetary Science Letters dergisinde...

6 Mayıs: Zincir sesleri, açılıp kapanan demir kapılar, postal gıcırtıları

6 MAYIS "Mamak Askeri Cezaevi. Ön hücrelerin havalandırması. Görünen her şey bir gün, beş ay öncesinin aynı. Duvarlar, tel örgüler, karşıda tepesi görünen bir dağ...

YENİ EKLENENLER