Toronto Üniversitesi’nden Fotonların Negatif Zaman GeçirdiÄŸine Dair Çığır Açıcı KeÅŸif

Toronto Üniversitesi'nden bilim insanlarının yedi yıl süren titiz çalışmaları sonucunda, fotonların atomlarla etkileşimleri sırasında "negatif zaman" geçirdiğine dair kanıtlar bulduğu bildirildi. Bu keşif, kuantum...

Süt ve İnsanlar: Süt Tüketiminin Kökeni ve Bilinmeyenleri

Dondurma, tereyağı, yoğurt, peynir ve serinletici bir bardak süt... Süt ve süt ürünleri, modern beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak son yıllarda hindistancevizi dondurması, kaju...

Birler, Sıfırlar ve Kuantum Bilgisayarlar

Binary Yıllar evvel bulunan Binary yani ikili sistem denen kodlama metodu bir anda tüm teknoojinin ve dolayısıyla insanlığın kaderini değiştirdi. Binary yani tüm verilerin 1...

Ayılar incelenerek uykuyla hayatta kalmanın formülü bulundu!

Bilim insanları, kış uykusuna yatan ayıların vücutlarındaki değişimleri inceleyerek, uykunun insan sağlığı için yeni bir potansiyelini keşfetti. Araştırmaya göre, ayılarda kış uykusu sırasında azalan...

En Güzel Bizim Çocuklar Ölüyor

Dedim ki, kimse ölüm orucuna yatmasın ve ölmesin. Bu sistem, sizin ölünüzden ziyade dirinizden korkar. Bu sistem, susmuş bir ölüden ziyade okumuş, okuyan, üreten...

Dil Çeşitliliğinin Ardındaki Ortak Zihin: Evrensel Dilbilgisi Tartışması Güçleniyor

1700’den fazla dili inceleyen yeni araştırma, insan dillerinin rastlantısal değil belirli kalıplar çerçevesinde evrimleştiğini ortaya koyarak, iletişimin temelinde ortak bilişsel mekanizmaların bulunabileceğine işaret etti. Evrensel...

YENİ EKLENENLER