NASA, Mars kayalarında organik madde buldu!

30 Temmuz 2020’de fırlatılan ve geçtiğimiz yılın şubat ayında Mars’a iniş yapan Perseverance uzay aracı, bugüne kadar birçok önemli gelişmeye ve keşfe imza attı....

Otoriterliğin Mirası: Hitler Almanyası’ndan Dersler

Weimar Cumhuriyeti, Almanya’nın Birinci Dünya Savaşı sonrası kurduğu ilk demokrasi denemesiydi. Ancak bu deney, derin ekonomik krizler, siyasi istikrarsızlık ve toplumsal kutuplaşmalarla sarmalanmıştı. Versailles...

Anti-Semitizm: Zırıltı mı yoksa Tehlikeli Bir Akım mı?

Geçtiğimiz günlerde facebook sayfamda, Avlameroz'da çıkan “Yunan Selânik’in İnşası ve (Affedersin) Antisemitizm” başlıklı bir yazıyı paylaşmıştım. Bunun üzerine bir arkadaş şöyle yazdı: “... bu anti-Semitizm zırıltısından ve Avlaremoz'un...

Namibya Çöllerinde Keşfedilen Gizemli Yapılar: Yeni Bir Yaşam Formunun İzleri Mi?

Bilim dünyası, Namibya ve diğer çöl bölgelerinde keşfedilen sıra dışı yapılarla büyük bir gizemin eşiğinde. Mainz Üniversitesi’nden araştırmacılar, bölgedeki mermer ve kireçtaşı oluşumlarında, yerleşik...

Mare Nostrum*

Tarihin asıl olarak sınıf mücadeleleri tarihi olduğunu söylerken Marx, tarih biliminden ya da anlatısından değil, toplumun hareketinin temel yasasından söz ediyordu Ama idam...

Munzur’a vurulacak altın kelepçe can suyu olacak mı?

Ben Mercan'ım. Mercan gözelerinden çağıldayarak doğuşumdan olsa gerek; adım Mercan. Gözelerden doğup Mercan Vadisi boyunca akarsularını, Munzur Nehri ile buluşur, Pülümür ve Peri'ye karışırım,...

YENİ EKLENENLER