Sosyalist Siyaset

Son Birikim yazımda Türkiye’de sosyalistlerin bir süreden beri özellikle çoğalttıkları “boykotçu” zihniyet üstüne konuşmaya başlamıştım. Tarihte belirli durumlarda sosyalistler, ilericiler, demokratlar “Ne o, ne öbürü. Bunlar...

Depremler artacak: Kıtalar yeniden birleşiyor!

Pasifik Okyanusu küçülür ve daralırken, dünya 200 milyon ila 300 milyon yıl içinde yeni bir süper kıtaya sahip olabilir. Araştırmacılar ayrıca kıtasal levhalar çarpıştıkça...

Kadın, Devrim ve Sosyalizim

Uluslararası Emekçi Kadınlar günü bir kez daha kapitalist-emperyalist gericilik ve kadının çok yanlı köleliği koşullarında anıldı. Bugün Türkiye de içinde olmak üzere bir dizi...

Sürdürülemezliğin Dayanılmaz Hafifliği

İnsan doğanın meraklı ve haşarı çocuğu. Tarih boyunca geçirdiği -ve hala geçiriyor olduğu- bütün badirelerden, savaşlardan, soykırımlardan acılarla sıyrılmayı başararak bugüne, 21. yüzyıla ulaşmış...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Schrödinger’in Kedisi ve Kuantum-Devlet: “Adil! Karaman’dan Konya Kaç...

Diye seslendi The Reis. Adil bir şeyler söyledi. The Reis tatlı sert çıkıştı “Duymuyorum yav!” Adil yelyepenek yaklaştı Kurb-urreis’e, eşiğe yüz sürdü ve mütebessim...

NASA, ‘kara deliklerin sırrını çözmek’ için SpaceX Falcon 9 roketini uzaya...

Astronomlar, geçtiğimiz ay ilk kez Samanyolu Galaksisi dışında yeni bir teknik kullanarak bir kara delik keşfetti. Keşfedilen kara delik, Samanyolu'na komşu olan Büyük Mecellan Bulutu'ndaki yıldızlar topluluğunun olduğu NGC 1850 içinde bulundu.

YENİ EKLENENLER